Ring og få et tilbud

+45 40 51 60 66

Overstrygning af tag

Overstrygning af dit tag kan være løsningen på et utæt tag. Døjer du med et ødelagt undertag eller kommer vandet ind gennem dit tag på anden vis, kan en overstrygning af dit tag være en effektiv og billig løsning på dit problem.  

Hvad er overstrygning?

En overstrygning udføres ved at lægge en fugemasse kaldet kit på ydersiden af dit tag. Derved undgår man, at vand kan trænge ind gennem falsene mellem tagstenene. Derfor kan en overstrygning også være en erstatning for et ødelagt undertag. Overstrygning med kit er en anerkendt og længe benyttet metode. Modsat den gamle metode, overstrygning med mørtel, så er overstrygning kit næsten ikke at se på taget. Desuden er fugen elastisk og ”arbejder” med tagets bevægelser, så den ikke med årene revner eller mister sit fæste og falder af. Derfor er tætning af dit tag med kit en rigtig god og holdbar løsning.

Her ses en overstrygning af et tag. Fugemassen er brun og er næsten ikke synlig på afstand.

Skal jeg bekymre mig om et utæt tag?

Taget er en af de vigtigste dele af ethvert hus eller bygning. Det beskytter mod vejret og holder vores ejendomme tørre og sikre. Mister taget sin evne til at holde vand ude, risikerer man fugt og svamp i tagkonstruktionen, der på sigt nedbryder det. Derfor er det vigtig at reagere i tide, hvis man opdager ens tag er utæt.  Med en overstrygning af taget, undgår du at skifte hele taget. Det er der mange fordele ved:

  • Du bliver fri for at have håndværkerbesøg i flere uger.
  • Du sparer mange penge, da en overstrygning ofte kun koster 1/5 del af prisen på et nyt tag.
  • Sidst men ikke mindst skåner du miljøet for bortskaffelse og produktionen af et nyt tag.

Med andre ord er der mange fordele ved at overstryge dit tag i stedet for at erstatte det helt.

Hvor længe holder en overstrygning?

En overstrygning kan let forlænge dit tags levetid med 30 år. Hvis dine tagsten er gode er der intet til hinder for at en overstrygning kan holde dit tag tæt langt ud i fremtiden. Vi har udført overstrygninger i hele Danmark igennem mange år. På vores referenceliste kan du se alle de steder, vi har været omkring og selv tage ud og se et overstrøget tag. Har du spørgsmål til en overstrygning af dit tag, eller vil du gerne have os til at kigge på det, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Det er ganske uforpligtende!

Vil du vide mere om overstrygning kan du læse her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *