Ring og få et tilbud

+45 40 51 60 66

Utæt undertag

Døjer du med et utæt undertag, så læs her! Et utæt undertag kan give dig store problemer med hensyn til fugtskader i din tagkonstruktion og selve huset. Hvis du oplever fugtige spær på loftet skyldes det ofte et utæt undertag. Selv skimmelpletter i selve boligen kan skyldes nedsivning af vand fra et utæt undertag.  Der kan også være andre grunde til fugt på loftet og i boligen end et utæt undertag, men det er rigtig godt af få dette be- eller afkræftet, før man sætter gang i en masse andre undersøgelser.

Hvordan ses utætheder?

Et undertag skal gerne være fri for revner eller huller, for at undgå det er utæt. Huller i et undertag kan også forekomme, hvor det er hæftet fast. Vind og vejr er med til at et undertag står og arbejder og med tiden bliver utæt. Nedenfor ser du nogle eksempler på et utæt undertag. Det er tydeligt, at det er mørnet og hænger i laser og dermed ikke yder nogen beskyttelse mod regn og fygesne.

Undertag der er ødelagt
Ødelagt undertag

Løsningen på et utæt tag

Hvis du kan genkende vores billeder af et ødelagt undertag, kan vi heldigvis hjælpe dig med at løse problemet, uden du skal ud og bekoste et helt nyt tag.  Vi skærer dit undertag ned og fuger dine tagsten med en elastisk fugemasse. Dette sikrer en utæt tagflade mod vand og fygesne, idet fugen bliver lagt i revnen mellem tagstenene og dermed bliver de tætte.  Denne løsning er både nemmere og billigere end et nyt tag, og den miljømæssige gevinster stor ved ikke at skrotte et ellers fint og funktionelt tag. Når vi understryger et utæt undertag har det ofte mange år at leve i endnu.  

Vil du vide mere om, hvordan vi understryger et tag kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *